Ondersteuning

Klik op de afbeelding of op de groene tekst om naar de website te gaan

AYA en kanker

Jong en kanker? Dat is niet evident! Van de ene dag op de andere staat je leven op z’n kop en is het onzeker of je nog kunt studeren, solliciteren, werken, kinderen krijgen of een eigen woonst kopen.

.

Lotgenotencontact


Lotgenotencontact kan voor jongeren heel belangrijk en waardevol zijn. Eens kunnen praten of iets samen doen met een leeftijdsgenoot die hetzelfde als jij meemaakt of heeft meegemaakt.

Op deze website vind je heel wat mogelijkheden voor (online) lotgenotencontact en ondersteunende activiteiten voor jongeren met kanker.

AYA Match


Een app voor jongvolwassenen (18-39 jaar) met kanker.

Met deze app kunnen AYA’s hun omgeving laten weten waar ze hen mee kunnen helpen en kunnen ze moeilijke momenten bespreekbaarder maken.

Lees meer ➝

Bron : Kom Op Tegen Kanker

.

Werkhervatting


Weer aan het werk gaan na een kankerbehandeling is een belangrijke mijlpaal voor veel kankerpatiënten. Toch is een vlotte werkhervatting niet vanzelfsprekend. De ziekte en de behandeling laten hun sporen na. 

De wetgeving over werkhervatting is vaak complex, onoverzichtelijk en geschreven in ontoegankelijke taal. Deze websites bieden toegankelijke info

.

Rentree – Terugkeer naar werk na kanker

Rentree is er voor mensen met een diagnose kanker die terug aan het werk willen of al terug aan het werk zijn en op drempels of andere zaken botsen. Samen met de Rentree-coach zoek je naar antwoorden op al je vragen en onzekerheden over werken na kanker. Je krijgt gratis de nodige ondersteuning bij je werkhervatting. 

.

Individueel maatwerk (voorheen VOP premie)

Herstel je van kanker en kan je nog niet volledig aan de slag? Dan krijgt je werkgever een premie om je extra te ondersteunen op de werkvloer.  Zelf krijg je een gratis lijnabonnement van VDAB als je in Vlaanderen woont én recht hebt individueel maatwerk.

.

Administratieve ondersteuning aan huis


CM Spaak is een vrijwilligersdienst van CM die administratieve ondersteuning aan huis biedt. Ook voor niet CM leden! 

Enkel na doorverwijzing door de sociale dienst van het ziekenhuis of de dienst maatschappelijk werk van je mutualiteit.

.

Verzekeringen en kanker 


Afsluiten van een nieuwe verzekeringspolis (schuldsaldoverzekering, hospitalisatieverzekering, of verzekering gewaarborgd inkomen)

Wie ziek (geweest) is, ondervindt vaak problemen met verzekeringen. Nochtans heeft iedereen nood aan en recht op een behoorlijke, aangepaste en betaalbare financiële bescherming. 

Kom op tegen Kanker zet zich daarom in voor betere verzekeringen voor (ex-)kankerpatiënten.  Meer info hierover kan je op hun website vinden.

.

Het recht om vergeten te worden 

Meer info hierover op de website van Kom op tegen KankerEdit